Bliv klogere på tandrem og taktkæde

Tandrem er formentlig et ord, du har hørt nævnt, når man taler om biler og specielt om motorer. Taktkæde har du måske ikke i samme grad hørt nævnt, men der grundlæggende tale om to ting med samme funktion. Fælles for dem er dog, at det er nødvendigt, at du sørger for, at delene er vedligeholdt, da det er dem, der i grunden er med til at holde din motor fornuftigt kørende.

Tandremmen er til for at holde motorens øvre og nedre dele i gang, samtidig med de kører i takt. Det er nødvendigt for, at motoren faktisk fungerer. Begynder du at høre lyde fra motoren, du ikke er vant til, er det vigtigt, at du får det undersøgt på værksted – for det kan være tandremmen, der er sprunget helt eller delvist. En taktkæde har samme funktion og holder også motoren i takt, dog er denne i metal og derfor noget mere vedligeholdelsesfri.

Hvordan opdager man slid på tandremmen?

Hvis du har taktkæde, bør det ikke være nødvendigt at gøre det store ved den i løbet af bilens levetid – men der er ingen regler uden undtagelser, så der er en risiko for, at noget kan ske, og så bør den naturligvis skiftes eller repareres. Omvendt er det ikke ukendt, at en tandrem bliver træt – den er lavet i gummi, så den er mere udsat. Skift tandrem ved Autopartner – så er du dækket ind.

Heldigvis er det ikke sådan, at det absolut behøver at gå galt, før man opdager, at tandremmen skal skiftes. Sørger du for at få overholdt dine serviceeftersyn, er tandremmen en af de dele, mekanikerne vil kigge igennem. Det vil også sige, at slid eller fejl på tandremmen vil blive opdaget i god tid, så den kan blive skiftet, før der eventuelt er opstået fejl eller skader på motoren, der bliver en noget større omgang at fikse.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Gå aldrig glip af en udmærket mulighed til at skaffe flere kunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre virksomheder

Lignende Virksomheder