Find de rette dæk til sæsonen

Har du været ved at overveje, om det snart er på tide at få skiftet fra sommer- til vinterdæk? Efterhånden som vi nærmere os koldere måneder, er det en ganske kløgtig overvejelse at have med i baghovedet, men det er for nogle en anelse bøvlet at skulle have det gjort. Det kan være, det er noget, du selv klarer, men rigtig mange vælger at få skiftet dækkene ved en mekaniker.

Er du klar over, at der findes helårsdæk? Helårsdæk er for dig, der ikke forventer at skulle ud at køre i det helt store snevejr i løbet af vinteren, og som derfor måske ikke gider bruge tid og ressourcer på at få skiftet dækkene ud mellem sæsonerne. Her kan helårsdæk altså fungere som et kompromis. De kan fint stå fast i de kolde måneder, men det er vigtigt at være opmærksom på, at de ikke fuldstændig kan erstatte vinterdæk. Så har I planlagt at køre på skiferie, er det nok ikke det mest optimale. Læs mere her: helårsdæk symbol.

Vær opmærksom på symbolerne

Er du i tvivl om, hvor vidt du faktisk har helårsdæk eller vinterdæk? Der er forskellige symboler på dækkene, der fortæller om, hvilken type, de er. Hvis dækket er mærket M+S er der som minimum tale om et helårsdæk, men vil du være sikker på, at du har deciderede vinterdæk på bilen, skal du spotte, om de er mærket alpin – det ser du, hvis der er et snefnug på dækket.

Det er vigtigt, at dækmønsteret er funktionelt. Dækmønstrene er typisk mellem syv og otte millimeter, men efterhånden som dækkene anvendes i flere sæsoner, vil det naturligvis blive slidt ned. Det er vigtigt at være opmærksom på dækkenes tilstand, da du ellers ikke kan forvente at have samme vejgreb, som du har med nye og friske dæk. Læs meget mere på hjemmesiden

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Gå aldrig glip af en udmærket mulighed til at skaffe flere kunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre virksomheder

Lignende Virksomheder