Hvad er forskellen på ETF’ere og Mutual Funds?

Når man ved at ETF står for “Exchange Traded Funds” og man så hører ordene “Mutual Funds”, lyder det lidt som om, at det kunne være samme ting. Når man så derefter finder ud af, at begge ting oversættes til investeringsfonde på dansk, bliver det hele meget mere forvirrende.

I denne artikel vil vi dykke ned i, hvad forskellene er på disse to slags investeringsfonde samt give dig et par råd til, hvordan du skal beslutte dig for, hvilken af de to slags du skal investere i.

Børsen eller ej

Først og fremmest er der stor forskel på disse to slags investeringsfonde, fordi ikke begge slags er at finde på Børsen. En ETF kan handles med på børsen, hvilket en Mutual Fund ikke kan. Det betyder, at en ETF har meget tilfælles med en aktie, idet handlen foregår på samme måde.

Derfor, hvis du foretrækker at handle med en investeringsfond på samme vis, som du handler med aktier, bør du overveje at investere i en ETF.

Aktiv/passiv management

Yderligere er der også store forskelle på, hvilken omkostninger en ETF har i forhold til en Mutual Fund. Generelt har Mutual Funds været aktivt bestyret, hvor managers har købt og solgt indenfor investeringsfondens selskaber, for at være i stand til at hjælpe investorerne til at få et positivt afkast. Er du interesseret i at se, hvilke Mutual Funds du kan investere i, så besøg hjemmesiden her.

Dog betyder ovenstående også, at der er flere omkostninger når en investeringsfond er aktivt forvaltet. Modsat dette, er en ETF oftest passivt forvaltet, idet der ikke er nogen som direkte forsøger at bestyre udfaldet og afkastet på samme vis. På trods af dette, er investorer generelt meget interesserede i ETF’er, idet de giver et meget stabilt afkast med en lavere risiko for tab.

Hvilken investeringsfond skal du investere i?

Det er svært at sige, om du skal investere i en ETF eller en Mutual Fund. Det handler om, hvordan du prioritere dine penge, og du kan lave gode investeringer både i en ETF og en Mutual Fund. Grundlæggende er det blot vigtigt, at du ikke forveksler dem med hinanden – hvilket er nemt, idet de ofte begge bliver refereret til som investeringsfonde i Danmark.

Hvis du gerne vil handle med en investeringsfond på samme vis, som du handler med aktier, er en ETF måske det bedre valg for dig. Modsat, hvis du finder en aktivt forvaltet investeringsfond mere tiltalende, skal du måske vælge at investere i en Mutual Fund. Uanset hvad er mulighederne mange, hvis du ønsker at investere!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Gå aldrig glip af en udmærket mulighed til at skaffe flere kunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre virksomheder

Lignende Virksomheder