Sådan finder du det rigtige fodtøj

De færreste af os tænker over, hvor meget vi egentlig forventer af vores fødder på arbejdet hver eneste dag. Mange af os bør faktisk være meget mere opmærksomme på, hvor godt vi tager os af dem.

Det er f.eks. vigtigt at du går i det rigtige fodtøj, og at det egner sig godt til den aktivitet du laver – også når du bare står eller sidder i dem på kontoret.

Hvis du f.eks. dyrker meget sport, skal du have en sko der giver dine fødder den nødvendige støtte. Er du glad for at gå lange ture, er det vigtigt at du finder dig en god vandresko eller trailsko. Derudover er det vigtigt at skoene passer, og hverken er for små eller for store. Husk også at skifte dine sko ud, når de bliver slidte og nedtrådte, da det ikke er optimalt for dine fødder og ben.

Forebyg skavanker

Især hvis du godt kan lide at leve et aktivt liv, er det vigtigt at gøre så meget du kan, for at forebygge eventuelle skader og skavanker. Hvis du f.eks. går meget i svedige sko og strømper, bliver der dannet et miljø hvor bakterier trives. Det kan potentielt give problemer med negle svamp. Derudover kan det give vabler og indgroede tånegle. Disse skavanker kan du forebygge ved at gå i sko der passer, og sørge for ikke at have våde sokker i længere tid ad gangen.

Plej dine fødder

Du kan med fordel pleje dine fødder jævnligt med f.eks. fodbade. Det er rart, afslappende og godt for trætte fødder at blive badet i en god badesalt. Her bliver fødderne blødgjort, og du kan evt. bruge en fodfil til at fjerne den døde hud, der løsner sig når du tager fodbad. Herefter kan du bruge en fed creme, evt. inden du går i seng om aftenen. Du vil herefter vågne op med bløde og lækre fødder, som vil takke dig for den ekstra tid, du har brugt på at pleje dem.

Husk at eventuelle kosttilskud ikke kan stå alene, og ikke kan erstatte en sund og varieret kost.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Gå aldrig glip af en udmærket mulighed til at skaffe flere kunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre virksomheder

Lignende Virksomheder